Tinder i altres apps per lligar, buscar parella i conèixer gent

Dilluns, 16 de Gener de 2023

Tinder és sens dubte una de les apps per lligar més famoses del món. Són moltes les persones que han pogut trobar parella gràcies a aquesta web de cites .

Si vols conèixer gent aquesta app és una eina que, ben utilitzada, et pot resultar de molta utilitat.

Aquesta xarxa social està disponible a més de 190 països i segons les dades oficials ha estat descarregada més de 340 milions de vegades i compta amb versions traduïdes a més de 40 idiomes.

En aquest article explicarem com funciona aquesta app de cites i et citarem també una altra sèrie d'aplicacions que, sent competidores directes d'aquesta a la que dediquem aquest post, poden servir també per fer noves amistats i, sobretot, per trobar això que popularment sempre es va anomenar "la mitja taronja".

Tendir gratis

Com crear un perfil Tinder?

Va ser l'agost del 2012 quan iOS va llançar al mercat la que avui és la primera app per lligar del món (especialment entre els més joves). Durant aquesta dècada, l'aplicació ha evolucionat molt i els canvis que s'hi han produït han estat substancials. Això no ha impedit que continuï sent fidel a una sèrie de conceptes bàsics fundacionals.

Gran part de lèxit daquesta aplicació de cites es basa en la seva senzillesa dús. Per utilitzar Tinder (i igual que passa amb altres apps de cites ) el primer que cal fer és, lògicament, entrar a l'aplicació.

Per això cal descarregar Tinder . Es pot descarregar tant d'iOS com d'Android al Google Play Store . Tant se val el dispositiu i/o el sistema que es posseeixi: la interfície és igual en ambdós i ambdós sistemes ofereixen la mateixa operativitat a l'hora de fer funcionar l'aplicació.

Un cop descarregada l'aplicació, i com passa amb altres aplicacions d'aquest tipus, cal crear un perfil.

Per això no cal pagar res. Només caldrà pagar i donar targeta de crèdit o especificar un altre mètode de pagament si es vol accedir a utilitats Premium. Us en parlarem més endavant.

Les dades que es necessiten per crear un perfil i personalitzar-lo són les següents:

 • Correu electrònic.
 • Nom.
 • Edat.
 • Una foto (almenys) de perfil. Com en totes les apps d'aquest tipus, es recomana col·locar una foto que resulti cridanera, ja que aquesta és la primera informació que reben dels altres usuaris.

L'usuari de la plataforma, arribat a aquest punt, pot ampliar-ne el perfil. Per fer-ho, podeu omplir una descripció de fins a 499 caràcters i podeu especificar tant la vostra professió com l'empresa en què treballeu.

Completat el perfil, ja pots començar a fer servir aquesta app.

Badoo

Com funciona Tinder?

La gran innovació que van aportar Tinder web i Tinder app a l'univers de les aplicacions de cites va ser el sistema pel qual lusuari pot decidir qui li agrada i qui no.

Qui entri a la pàgina veurà una sèrie de targetes amb el nom, l'edat i una fotografia de perfil de les persones que es trobin a prop seu. Vistes les fotografies, l'usuari es pot col·locar sobre un perfil i lliscar-lo cap a la dreta o cap a l'esquerra. Què determinen aquests moviments. El següent:

 • Si llisca cap a la dreta: el perfil assenyalat agrada ( Like ).
 • Si llisqueu cap a l'esquerra: el perfil assenyalat no agrada (Dislike).
 • Si llisca cap amunt: guta molt ( Super Like ).

La “màgia” a Tinder té lloc quan dos usuaris es donen mútuament un like. Es produeix llavors el que es diu Match, que no és altra cosa que l'objectiu i l'eix al voltant del qual gira aquesta app per conèixer gent .

El Match vol dir que dues persones s'agraden mútuament i que, per tant, pot començar a parlar per un xat privat. A Tinder és un requisit imprescindible per poder parlar amb algú que aquest algú hagi expressat mitjançant el seu like que li agradem.

I el Superlike per a què serveix? Per donar avís a una persona i que aquesta rebi una notificació.

Els usuaris que usen Tinder gratis tenen una generosa quantitat de likes a la seva disposició per ser utilitzats diàriament, però aquesta quantitat no és infinita. Hi ha una limitació de likes diaris.

A l'apartat següent veurem quines són les característiques principals de les versions de pagament de l'aplicació, Tinder Plus , Tinder Gold i Tinder Platinum .

Meetic

Tinder de pagament: Gold, Plus i Platinum

Com hem vist a l'apartat anterior, la modalitat gratuïta de la pàgina ofereix als usuaris un límit de likes al dia. Tampoc permet saber qui ens ha donat like tret que nosaltres, per casualitat, donem també like a aquestes persones.

Per evitar aquestes restriccions cal subscriure's a alguna de les dues versions de pagament i escollir una subscripció mensual, semestral o anual. Com més perllongat és el període de subscripció, més barata mensualment surt aquesta.

La versió Plus ofereix likes il·limitats, permet trobar matxes en llocs allunyats de la nostra ubicació, fa que el nostre perfil només sigui vist per aquelles persones que ens agraden, permet 5 superlikes al dia, ofereix rewinds il·limitats (o sigui, podem tornar a veure aquells perfils que prèviament havíem eliminat) i ofereix un Boost gratuït al mes.

Què és un Boost? El Boost permet que el nostre perfil es col·loqui a la zona top de la nostra zona geogràfica durant 30 minuts. Això incrementa les nostres possibilitats de trobar matxos. Tinder Boost incrementa per deu les visites al nostre perfil.

La versió Gold, per part seva, a més de les funcionalitats ofertes per la Plus, ens permet descobrir qui ens ha donat like i realitza per a nosaltres una selecció de perfils basant-se en els nostres gustos. També ens permet escollir qui pot veure el nostre perfil.

Finalment, Tinder Platinum, la versió de pagament més top d'aquest lloc de cites , inclou els mateixos avantatges de què gaudeixen els usuaris de les versions Plus i Gold i dues més:

 • La de poder escriure un missatge a un altre usuari abans de fer un matx.
 • La de donar als nostres likes més rellevància gràcies a la funció Like Prioritari.

Aplicacions per lligar

Altres aplicacions per lligar

Que Tinder sigui l'aplicació per lligar més famosa del món no vol dir que sigui l'única. Hi ha més aplicacions de cites al mercat i totes elles, en major o menor mesura, poden servir els seus usuaris per conèixer noies i nois i, si els astres es conjuguen, per lligar .

Entre totes aquestes webs de cites podem destacar les següents:

 • Meetic . Aquesta és una de les pàgines de cites més importants del món. Fundada a França el 2001, avui està estesa per tot el món. El seu públic objectiu són persones entre 25 i 49 anys. És la pàgina per buscar parella més utilitzada a Espanya.
 • Badoo . Fundada el 2006 i associada inicialment a Facebook, aquesta pàgina per lligar permet als usuaris relacionar-se amb persones llunyanes a la seva ubicació.
 • Grindr . Aquesta xarxa social competeix en popularitat amb Tinder. Destinada a l'usuari gai, bi, trans i queer compta amb més de 30 milions d'usuaris. Aquesta app gai va ser creada el 2009 i funciona a més de 192 països. La geolocalització via GPS hi exerceix una funció primordial.
 • eDarling . Fundada a Alemanya el 2008, aquesta plataforma per trobar parella es troba entre els primers llocs d'Europa. Des de la seva creació, aquest lloc web ha centrat el seu tipus d'usuari entre les persones que busquen una relació amorosa estable i duradora.
 • Happn . Relacionada directament amb Facebook, aquesta app per trobar parella treballa fonamentalment al voltant de la geolocalització. L'aplicació avisa els usuaris quan es creuen amb altres que també la fan servir. La distància màxima a què s'han de trobar els usuaris perquè es produeixi el contacte són 500 metres.

A més de les citades, que figuren entre les pàgines de contactes més famoses i utilitzades, també podem destacar altres com Lovoo , Wapo , POF , Bumble , Adopta un Oncle o Twoo .

Sens dubte, són moltes les opcions que les persones (sense importar la nostra edat, ni el nostre sexe ni la nostra orientació sexual) tenim ara per lligar per internet .

Webs de cites