El poder del pintallavis: consells per utilitzar un labial

Dilluns, 07 de Novembre de 2022

Cap maquillatge femení no es pot entendre si no s'han maquillat els llavis. El poder del pintallavis amb prou feines té comparació amb el d'altres productes creats per aplicar-se a la cara. En aquest article t'explicarem el perquè d'aquest poder i comentarem, també, com s'ha d'utilitzar un labial per extreure'n el màxim partit.

Els llavis són, sens dubte, una de les parts més sensuals de la cara. Ressaltar les seves virtuts és una de les tasques que cap maquillador ni maquilladora no ha de passar per alt en exercir el seu ofici.

En tractar aquesta zona tan cridanera de la cara, però, cal no oblidar que el teixit que els forma és un dels més delicats del cos humà. Amb poca melanina i molt sensibles als efectes del sol, seguir una intensa rutina de bellesa per tenir-ne cura és essencial.

En aquest article us explicarem fins a quin punt l'ús del pintallavis pot servir per canviar l'estat d'ànim d'una dona i us ensenyarem també què hem de fer per cuidar els llavis i quins són els passos a seguir per pintar-los.

Llavis de dona

El poder del pintallavis sobre l'autoestima

No inventem res. Està estudiat. Una barra de llavis ben utilitzada pot aixecar l'ànim i l'autoestima d'una dona. Sobretot si la barra de què parlem és de color vermell.

Sens dubte, un labial vermell no és el producte de maquillatge més idoni per a la dona que vulgui passar desapercebuda. El rouge és molt cridaner, però precisament per això té un efecte psicològic molt clar sobre la dona que el fa servir. Li proporciona força. Li dóna seguretat en ella mateixa. Cuirassada amb aquesta seguretat, la dona no se sent incòmoda davant les mirades que s'hi posen.

És sabut que aspecte físic, autoestima i emocions són conceptes que van de la mà. No es pot tindre una bona autoestima si no ens sentim a gust amb el nostre cos. Un gest tan senzill com el de pintar-se els llavis de vermell pot ser suficient per aixecar la moral.

I és que els efectes positius dels labials vermells són molts:

 • Aporta lluminositat a la pell.
 • Rejoveneix.
 • Equilibra els trets de la cara.

Tot això combinat ajuda a augmentar l'atractiu femení i, per tant, la confiança de la dona en si mateixa.

El lipstick vermell, a més, és considerat una arma de seducció. No debades, el vermell és el color de la passió i ens remet a la idea de sexualitat.

Una dona que es pinta els llavis de vermell és una dona empoderada, independent, valenta... fins i tot rebel. La dona que fa servir un pinta llavis vermell és una dona que exhibeix una imatge forta.

El 1912, sense anar més lluny, el pintallavis vermell anava associat a la imatge de la sufragistes, dones que demanaven poder votar igual que ho feien els homes. La mateixa Elizabeth Arden , creadora d'una marca de cosmètics i productes de cura facial de renom mundial, va repartir a la 5a Avinguda de Nova York labiales rouge per a les dones que van acudir a la marxa convocada per les sufragistes.

Maquillatge llavis

Labial vermell: el poder social

Però el poder del labial (i especialment del de color vermell intens) no es redueix a l'àmbit privat o individual. També es demostra en l'àmbit social. Vegem per què.

Hi ha estudis que demostren com, en èpoques de crisi o d'incertesa col·lectiva, les vendes d'aquest producte per al maquillatge de llavis augmenten de manera substancial.

Les dades recollides demostren que durant i després de la Segona Guerra Mundial, a la Nova York dels mesos posteriors a l'11-S o durant la recessió econòmica del 2008 les vendes de cosmètics, i en especial de labials , es van incrementar notablement.

Segons els estudis realitzats, el motiu principal que es comprin més unitats d'aquest producte de cosmètica en temps d'incertesa social és el següent: en temps de crisi, els consumidors substitueixen la compra de béns de luxe per la de productes més senzills i barats. En el cas de les dones, deixen de comprar vestits, joies i cosmètics de gamma alta i consumeixen productes més barats. Entre aquests últims, el pintallavis és el rei.

Un personatge històric que sol citar-se quan es parla del poder dels pintallavis és Winston Churchill. En plena Segona Guerra Mundial, el mandatari britànic va fer que el llapis de llavis fos considerat un producte de primera necessitat.

En ple conflicte armat, els ous, el sucre i la benzina van ser racionalitzats. Els pintallavis, per contra, eren repartits de forma gratuïta a tota la població. El motiu? Eren considerats un símbol: el símbol de la moral alta.

Un cop vist el poder que tant a nivell personal com a nivell social té aquest humil producte cosmètic, veurem com s'ha d'utilitzar. Al següent apartat donarem uns tipus bàsics per saber com s'han de maquillar aquesta part tan important del rostre per extreure al lipstick tot el seu poder.

Llavis vermells

Consells bàsics per maquillar-se els llavis

Per extreure el màxim poder a un pintallavis el primer que cal fer és cuidar la pell de la zona que hem de pintar. La cura d'aquesta part tan sensible de la cara passa, en primer lloc, per la seva hidratació.

Per hidratar els llavis cal:

 • Consumir greixos saludables: oli d'oliva, ous, alvocat...
 • Exfoliar els llavis de tant en tant.
 • Aplicar bàlsam labial, sobretot a l'hivern.

Un cop assegurada la hidratació labial, toca escollir el color que millor senti. El vermell intens quadra amb qualsevol tipus de cabell, sobretot en els maquillatges de nit, però si és de dia i es vol escollir un altre color cal saber quin to li quadra millor a cada color de pèl.

A les rosses, per exemple, els sentin bé els colors roses i nusos (és a dir: del mateix to que la pell).

Els nude, al costat dels marrons, també els senten bé a les pèl-roges. Per a la nit, a banda del rouge, són molt apropiats en aquest cas els tons bordeus.

A les castanyes, per la seva banda, els senti bé (a més dels nude) els tons préssec. Els roses discrets són, en aquest cas, molt apropiats per sortir de festa.

Finalment, les morenes hauran de triar per veure's afavorides tons de pintallavis préssec o roses discrets per al dia i vermells malva per a la nit.

Escollit el color, toca ja maquillar els llavis . Per a ells s'hauran de seguir els passos següents:

 1. Fer massatges a la zona que es maquillarà amb un raspall de dents, de forma suau, per eliminar pelletes.
 2. Cobrir-los amb base de maquillatge mitjançant una esponja. Això servirà per variar-ne la forma. Cada tipus de llavi exigeix un tractament diferent.
 3. Perfilar els llavis per definir-ne el contorn.
 4. Omplir amb pinzell.
 5. Pressioneu amb un paper entre els llavis per treure l'excés de cosmètic.
 6. Aplicar brillantor al centre del llavi. Amb el gloss es dóna volum.
 7. Corregir petits defectes.

Només cal seguir tots aquests passos i els consells que hem fet anteriorment per comprovar el poder del pintallavis.

Pintallavis