Eròtica dels cotxes esportius de luxe: status i vitalitat

Dimarts, 23 de Novembre de 2021

Una de les definicions que la RAE dóna a la paraula luxe és la següent: "elevada categoria, excel·lència o exquisidesa que posseeix alguna cosa per la qualitat de les matèries primeres emprades en la fabricació, les altes prestacions o serveis, etc".

Així, perquè un automòbil sigui catalogat com a cotxe de luxe , ha de sobresortir sobre la resta de vehicles tant per la seva categoria i excel·lència de disseny (tant interior com exterior), com per les seves prestacions i serveis (velocitat punta, acceleració, fiabilitat del sistema de frenada, sistemes d'ajuda a la conducció, possibilitats d'infotaintment, consum...), sense oblidar, per descomptat, la qualitat dels materials que s'han emprat, per exemple, per fabricar el tauler de control, els seients, els reposacaps, el sostre del seu habitacle...

Sense complir tots aquests requisits, i atenent la definició de la RAE, un cotxe no podria ser qualificat com a cotxe de luxe. Nosaltres, a més, en el cas dels esportius , afegiríem un requisit més a complir per poder accedir a la categoria de luxós: la seva eròtica .

Un cotxe esportiu de luxe és un monument a l'eròtica, essencialment sexi . Explicarem per què.

Cotxe esportiu de luxe

Els cotxes esportius: vitalitat, velocitat i atractiu

A la imatge dels cotxes esportius subjau arrelada la idea de vitalitat. Un cotxe d'aquesta mena demana marxa. Canya pura i dura. No en va, quan es parla de vehicles així es parla moltes vegades de la seva arpa. Del seu caràcter. En certa manera, se'l converteix en un ésser viu. En un felí.

La naturalesa dels cotxes esportius exigeix un tipus de comportament en ruta i aquest comportament està lligat absolutament a la idea de velocitat. Tenir un esportiu de luxe i no córrer és un pecat. Una cosa tan inconcebible com sortir amb una model i evitar les trobades sexuals.

Els esportius de luxe estan fets per córrer, per devorar quilòmetres gairebé sense adonar-se'n, per embriagar-se de velocitat. I en aquest empassar quilòmetres ebris de velocitat hi ha, també, una mica de devorar la vida, de menjar-se-la a mos, d'aprofitar-la fins a l'última engruna.

I això, intentar esgotar la vida fins a les seves últimes conseqüències, és una cosa radicalment sexi. Sempre ho ha estat. Córrer amb un cotxe esportiu de gamma alta té el sabor de l'aventura. Qui ho fa és, d?alguna manera, un aventurer. I l?aventurer, la imatge que projecta sobre els altres, és una imatge plena d?atractiu.

Comprar esportiu de luxe

Els cotxes esportius de luxe: símbol d'estatus

Però quan un esportiu ho és, a més, d'alta gamma, hi ha un altre factor important que cal tenir en compte per valorar fins a quin punt els cotxes esportius estan íntimament enfilats a la idea d'eròtica. Un cotxe de luxe, sigui esportiu o no, és també un símbol d' estatus . I en això rau també gran part de la seva eròtica.

Un cotxe de luxe no val menys de 50.000 euros. Ja no parlem de Lamborghinis ni de marques com Ferrari. Parlem de cotxes descapotables de marques premium com Mercedes Benz , BMW o Audi . I 50.000 euros no ho pot pagar qualsevol a l'hora de comprar un cotxe.

Qui compra un cotxe esportiu de gamma alta demostra en comprar-lo que ha assolit un cert nivell econòmic. Això implica una bona feina i una bona situació social. Qui condueix un cotxe d'aquestes característiques ha sobresortit, per dir-ho d'alguna manera, per sobre del comú dels mortals. I això, per què negar-ho, té el seu atractiu.

De la mateixa manera que una imatge vital, activa, aventurera i dinàmica resulta més eròtica que la imatge d'una cosa sedentària i estàtica, la imatge de l'èxit professional i de la bona situació econòmica resulta molt més atractiva que la del fracàs a la feina i la de la pobresa o, si més no, la mediania econòmica.

Mercedes Benz

Per això, pel que té de símbol d' estatus , són pocs els homes que romanen aliens a l' eròtica dels cotxes esportius de luxe . En especial això cobra especial rellevància quan s'ha arribat a aquesta franja que s'anomena "mitjana edat" i que assenyala el temps en què la majoria de les persones entenen que s'han de començar a plasmar les fites que s'han aconseguit a la vida.

Aquest íntim nexe existent entre la idea d'estatus i els cotxes de luxe el tenen perfectament estudiat companyies com Cadillac o General Motors . De fet, és sobre la base dels estudis sobre aquesta relació que aquestes companyies elaboren bona part de les seves campanyes publicitàries i, en base a això, també que dissenyen i llancen al mercat els seus productes.

Tampoc la dona roman aliena a l'eròtica que desprèn la idea d'estatus que atorguen els cotxes luxosos . A la dona sedueix la imatge d'aquell home triomfador que ha aconseguit convertir-se en propietari d'un esportiu amb aquest nivell de categoria i excel·lència, però quedar-nos estancats en el concepte d'una dona seduïda per la imatge d'un home que condueix un cotxe esportiu de alta gamma és parlar només dun tipus de dona.

Cada cop més activa, cada cop més reivindicativa, cada vegada més empoderada, també la dona valora els esportius de luxe com a objectes susceptibles de ser conduïts per elles.

No podria ser altrament, de qualsevol manera. La progressiva i sempre enriquidora i positiva igualtat entre homes i dones també va d'això. I és que a la dona també la sedueix mostrar una imatge aventurera, una imatge activa, una imatge vital. Veure's i projectar-se sexi. Això, lògicament, agrada a la dona. I quina manera millor de fer-ho que al volant d'un automòbil d'aquestes característiques?

Audi RS8

Autoestima, passió i exclusivitat

Finalment, volem ressaltar tres elements que incrementen l'eròtica i l'atractiu dels automòbils de gamma alta i, especialment, la dels cotxes esportius d'alta gamma . Aquests elements són autoestima, passió i exclusivitat.

D'alguna manera, aquests tres elements estan relacionats amb els factors ja analitzats anteriorment o se'n desprenen directament. Per exemple: assolir un estatus determinat i projectar una imatge aventurera i sexi ajuda, sens dubte, a millorar l'autoestima. Posseir un esportiu de luxe té un impacte emocional i aquest impacte emocional és, sens dubte, positiu per a aquell que té la fortuna de posar-se al volant.

D'altra banda, la idea de passió s'enllaça directament amb la d'aventura. També, és clar, amb la personalitat d'aquelles persones (homes i dones però tradicionalment més homes) que són apassionats i apassionades de l'automoció. Són aquestes persones informades que, sobretot, valoren especialment allò que fa referència a les prestacions del cotxe de torn i als serveis que ofereix.

Tot plegat, al final, es resumeix en una única paraula: exclusivitat. Qui té un cotxe d'aquestes característiques té alguna cosa exclusiva, cosa que no tothom pot tenir. I això, és clar, té a veure amb l'estatus, l'autoestima, projectar una imatge especial i única... I això, en definitiva, és eròtic. És sexi.

Lamborghini