Ayurveda i sexe: afrodisíacs per millorar la sexualitat

Dijous, 18 de Novembre de 2021

Saps què és Ayurveda ?, Saps el seu significat? Segur que alguna vegada heu sentit aquest terme... La medicina tradicional de l'Índia, tot un sistema (un dels més antics del món) dedicats a la salut d'una forma integral. Es cuida de l'alimentació, es cuida del descans, es cuida dels hàbits de vida i també es cuida del sexe .

Que el sexe és font de plaer ja ho sabem. Però també és font de salut. Entre els beneficis que ens dóna practicat de forma regular, té per a la salut podem destacar els següents:

 • Redueix el colesterol.
 • Enforteix el sistema cardiovascular.
 • Millora la circulació sanguínia.
 • Redueix l'estrès, ja que ajuda a alliberar endorfines.
 • Alleugereix el mal de cap i també un altre tipus de dolors musculars.
 • Millora la qualitat del son.

Així, sent com és el sexe un factor que incideix directament sobre la salut, Ayurveda no podia romandre-hi aliè. Al capdavall, aquest corrent és fruit d'una cultura de la qual també va néixer el Ioga (una disciplina que intenta millorar la nostra estabilitat i el nostre equilibri mental a partir d'un treball eminentment físic) i de la que és fruit, no ho oblidem mai, un dels més antics i famosos tractats de sexualitat de la Història: el Kamasutra .

En aquest article veurem els consells que dóna Ayurveda per portar una vida sana, quina relació guarda amb el sexe i quin rol reserva la medicina tradicional índia als afrodisíacs ia les herbes que la natura ens brinda per millorar la nostra vida sexual i augmentar la nostra fertilitat.

Ayurveda

Bases de la medicina Ayurveda

Per entendre la relació que guarden els conceptes d' Ayurveda i sexe cal entendre abans les bases sobre les quals se sosté la medicina tradicional de l'Índia. La medicina Ayurveda es basa, fonamentalment, en el concepte de dosha .

Quan parlem de dosha estem parlant de tres energies o temperaments que, estant presents en tot ésser humà, ho constitueixen. Aquestes tres energies reben els següents noms: Vatta , Pitta i Kapha . Totes tres són presents a cadascun de nosaltres. Depenent de les nostres característiques personals, predominarà en nosaltres una o dues energies. Com podeu veure en aquesta web d'Ayurveda , aquest estil de vida s'encarrega que aquestes proporcions naturals nostres no es desequilibrin ja que el desequilibri és la font de tota malaltia. La salut, doncs, és el reflex de l'equilibri entre els tres doshas, un equilibri que ha de ser diferent a cada persona.

Per aconseguir equilibrar els doshas, la medicina índia proposa tres camins: alimentar-se d'una manera adequada, descansar i dormir convenientment i practicar relacions íntimes d'una manera regular, conscient i sana.

Medicina Ayurveda

Ciència dels afrodisíacs

Ayurveda té vuit branques. Una és la ciència dels afrodisíacs o Vajikarana. L'objectiu final d'aquesta branca de la medicina ayurvèdica és enfortir el cos de la dona i de l'home perquè generin més òvuls i espermatozoides. Que els uns i els altres siguin sans afavoriran que, en el moment de la concepció, allò que neixi sigui un ésser humà equilibrat i sa.

Uns sucs reproductors sans es tradueixen en uns teixits corporals sans. La medicina tradicional hindú distingeix set tipus de teixits: plasma, sang, músculs, nervis, ossos, greix i teixit reproductiu. Aquest últim, que rep el nom de Shukra Dhatu , guarda l'essència de la resta de teixits.

Com aconseguir que els teixits reproductius (semen, espermatozoides i òvuls) estiguin sans? Tenir cura al màxim de l'alimentació. La dieta Ayurveda , creada per a cada persona en particular, és fonamental perquè aquests teixits gaudeixin d'un perfecte estat de salut. Alimentar-nos amb els aliments adequats i garantir-ne el metabolisme correcte és la garantia d'una bona fertilitat .

La manca de fertilitat i el mal funcionament de la libido són degudes, en última instància, a una incorrecta alimentació ia un estil de vida inadequat. Quan parla d'estil de vida inadequat, la medicina ayurvèdica parla d'excedir-se al consum de tabac o alcohol, de portar una vida massa sedentària i de descansar poc.

Corregir aquest estil de vida és cabdal per aconseguir millorar la resposta sexual del nostre organisme. Equilibrar els doshas mitjançant una correcta alimentació Ayurveda i una millora dels hàbits vitals seria el primer pas a fer per millorar la vida sexual. El segon? Aplicar el que es coneix com a teràpia Vajikarana. En què consisteix aquesta teràpia? En emprar herbes i aliments afrodisíacs que, en afavorir l'erecció, millorarien la qualitat del semen, dels espermatozoides i dels òvuls.

Al receptari ayurvèdic trobem la recepta d'un afrodisíac molt eficient tant per a homes com per a dones. Per elaborar aquesta recepta només cal barrejar suc de ceba, mel, ghee (la famosa mantega pròpia de la cuina hindú ) i gingebre.

Entre els afrodisíacs naturals que es recomanen per millorar la vida sexual i incrementar el desig sexual figuren la llet, el formatge, els ous, la llet de coco, cereals com l'arròs o el blat; llegums com la llentia vermella, el pèsol o la soja negra; fruites com el raïm, el mànec, la magrana, el dàtil, el coco, el plàtan o la xirimoia; fruita seca com la nou o l'ametlla; espècies com la canyella o la nou moscada; la carn de porc, pollastre, cabra o conill; l'oli de ricí i hortalisses com l'all o la ceba.

Aquesta filosofia també recomana, tal com hem indicat, fer servir herbes. La natura ens ofereix un bon grapat d' herbes afrodisíaques . Amb elles podem elaborar tònics sexuals molt eficaços a l'hora de solucionar problemes sexuals d'índole diversa o, simplement, de potenciar la libido.

Afrodisíacs Ayurveda

Ayurveda per millorar el sexe

Més enllà del seguiment d'una dieta i l'ús d' afrodisíacs ayurvèdics , la medicina tradicional de l'Índia fa una sèrie de recomanacions bàsiques respecte a com han de ser la nostra vida i els nostres hàbits sexuals. Entre aquestes recomanacions podem destacar les següents:

 • Com a part essencial dels nostres hàbits, el sexe s'ha de cultivar.
 • L'hora ideal per tenir relacions íntimes és a la nit, aproximadament dues hores després de sopar.
 • Perquè sigui completament satisfactòria, la unió sexual s'ha de desenvolupar amb temps. No s'aconsella el sexe ràpid .
 • El sexe proporciona els millors resultats quan cadascun dels membres de la parella s'involucra tant físicament com emocionalment amb l'altre.
 • Si es vol desenvolupar, augmentar i perllongar la intimitat durant la relació sexual, cal procurar que tacte, olfacte, menjar, beguda, música i ambient exerceixin un paper important durant la relació sexual.

En aquest darrer consell es pot constatar fins a quin punt guarden relació els conceptes d' Ayurveda i sexe tàntric . Com que són fruit de la mateixa cultura, els conceptes que l'uneixen al Tantra tenen una relació íntima. Així, en gran manera, el sexe tàntric compliria molts dels preceptes que el sistema recomana als bons hàbits sexuals.

Com seria el bon sexe des de la perspectiva tàntrica? Com una fomra lenta i meditativa de relació sexual on més que l'objectiu de l'orgasme es perseguís gaudir de l'activitat sexual i de les sensacions del cos. Una bona manera d'entrenar el cos per incrementar el seu autoconeixement seria gaudir de forma regular de massatges tàntrics i també de massatges Ayurveda . No són el mateix, però tots dos són beneficiosos per a la nostra salut física i mental.

Segons els principis tàntrics, les pràctiques sexuals s'han d'enfocar a moure l'energia sexual a través del cos. Amb quina finalitat? Amb la de guarir-lo (si estigués malalt), transformar-lo (en una mica més sa i connectat amb les energies de l'univers) i il·luminar-lo.

Ayurveda assumeix gran part d'aquests principis, els defensa amb els seus consells i propostes i també recomana una dutxa d'aigua tèbia i prendre llet d'ametlles temperada i amb una mica de sucre després d'haver mantingut una relació sexual per recuperar la potència. i el vigor sexual.

Per més que la medicina ayurvèdica recomana convertir el sexe en un hàbit, hem d'allunyar-nos de la idea que es defensa de tenir-lo per tenir-lo. Res més lluny de la realitat. Per exemple, adverteix contra els efectes nocius de la promiscuïtat per a la salut. La promiscuïtat, sosté, afecta l'aura de la persona i el sistema immunitari. També recomana no mantenir relacions sexuals quan està malalt o després de dinar.

L'últim consell, i amb què posarem punt final a aquest article, és el següent: el sexe no s'ha de practicar mai per obligació, només s'ha de practicar quan se'n tenen ganes. Una altra cosa, és clar, és que tinguem ganes sempre. O gairebé sempre.

Millorar sexe amb ayurveda