Barri Vermell Amsterdam: putes en aparadors i sex shops

Dijous, 09 de Setembre de 2021

Totes les persones que visiten Amsterdam acaben tard o d'hora visitant el seu Barri Vermell. Conegut també com a Xarxa Light, o Rosse Buurt (en neerlandès), aquest barri és el més famós de la capital dels Països Baixos.

La fama li ve a el Barri Roig d'Amsterdam per la seva història, per la seva arquitectura, per la seva intensa vida cultural i, sobretot, per haver-se convertit en símbol de la més extrema liberalitat sexual.

El Red Light District de la capital d'Holanda és un dels barris més liberalitzats de l'món pel que fa a l'actitud que es manté respecte a la prostitució, el consum de drogues i la diversitat sexual. Per a qualsevol integrista de l'puritanisme, la zona de la qual parlem vindria a ser alguna cosa així com una delegació de l'Infern a la Terra.

Què és el Barri Roig d'Amsterdam?

Parlar d'aquest barri neerlandès és parlar d'una zona que es troba a l'esquerra de l'estació central d'Amsterdam i que pot considerar-se una de les més antigues de la ciutat. Antigament, la zona avui ocupada pel barri estava plena de cases de pescadors.

Delimitat per la plaça Dam, el carrer Damrak i la plaça Niewemarkt, el Rossebuurt està format per tres districtes: De Wallen (els murs), Singelgebied i Ruysdaelkade. El primer d'aquests districtes és el més famós de tots i el més visitats pels turistes. En ell es troba el carrer Warmoestraat o carrer central, plena de bars, restaurants, cerveseries i gent amb ganes de passar-ho bé.

El Barri Vermell ha estat des de sempre un barri associat a l'exercici de la prostitució. No cal obviar que Amsterdam ha estat durant molts segles una important capital d'el comerç marítim i això implica una cosa: molt mariner buscant diversió pels seus carrers després d'una llarga travessia.

I què millor diversió per a qui porta molts mesos a la mar d'anar de putes a l'tocar terra? Així, la presència de prostitutes en aquesta zona de la capital holandesa ja va començar a fer-se notable durant l'Edat Mitjana. En l'actualitat, contemplar a les lumis a les seves vitrines és un dels grans atractius per als que s'acosten a contemplar aquesta històrica capital europea i unes de les peculiaritats innegables de barri.

prostitutes aparador

Què veure al Barri Vermell d'Amsterdam

Com en altres ciutats, hi ha dos Red Light: un Barri Roig d'Amsterdam de dia i un de nit. Durant el dia, qui visiti aquesta zona de la capital neerlandesa podrà passejar-hi i gaudir de el paisatge de les seves empedrats i sinuosos carrers. Aquestes daten de segle XIV i estan plenes d'estranys, inclinats i màgics edificis que, units als seus canals i als seus arbres, donen a barri un aire singular. L'arquitectura és, ja ho hem dit, un dels grans atractius d'aquest barri.

Però ciutats atractives arquitectònicament parlant hi ha moltes al món i, siguem sincers, aquest barri holandès és famós, especialment, no tant per la bellesa de les seves velles casonas sinó per una altra cosa: per les vitrines de les seves prostíbuls o, el que és el mateix, pels aparadors des dels quals les putes que exerceixen a la zona intenten atreure als seus clients i en els que presten els seus serveis.

Per a gaudir d'aquest espectacle cal visitar el Barri Roig d'Amsterdam de nit. És llavors quan brillen els llums vermelles de neó de les cabines de prostitutes i és llavors quan el mercat de sexe arriba al seu màxim apogeu. Un curiós passatge sobre la prostitució a Holanda .

sexshops

Aparadors amb putes i Sex Shops al Red Light District

A l'hora de visitar els aparadors amb putes d'Amsterdam cal saber interpretar un codi molt particular: el de les llums i cortines d'aquests aparadors.

Una cabina amb la cortina tancada i la llum vermella encesa és una cabina que està ocupada. Si la cortina d'aquesta cabina estigués tancada i la llum apagada, el missatge a interpretar seria el següent: aquesta vitrina està llogada però en aquest moment la treballadora sexual que l'ocupa no està activa.

Una vitrina amb la cortina oberta i la llum encesa és la d'una prostituta que està en actiu però que, en aquest moment, no té client algun.

Finalment, una cabina amb la cortina oberta i la llum apagada és un aparador que pot llogar per a aquest horari.

Interpretar tot aquest codi de signes és fonamental per no ficar la pota quan es visita el Barri Roig. També és important saber que, encara realitzar fotografies no està, en principi, prohibit, sí que hi ha escorts o prostitutes que poden sentir-se molestes. En algunes cabines sí s'indica, mitjançant un adhesiu i de manera expressa, que no es poden fer fotos.

Qui visita el Barri Roig Amsterdam pot entrar també en qualsevol dels múltiples Sex Shop existents al barri (en ells es pot trobar un inacabable catàleg de joguines sexuals per a homes i dones) o en algun dels famosos Coffee Shops que han donat fama a la capital dels Països Baixos com a lloc en el qual poden consumir alguns tipus de drogues suaus en els establiments públics.

prostitució Amsterdam